Paradisul Verde Paste Grau Ancestral Bio Macaroane Paradisul Verde 250gr

Paradisul Verde Paste Grau Ancestral Bio Macaroane Paradisul Verde 250gr

7,75 RON
Localizare:
Traseu sugerat:  

Ofertele pentru produsul

 

Paradisul Verde Paste Grau Ancestral Bio Macaroane Paradisul Verde 250gr

7,75 RON
Detalii de livrare la magazin
spre magazin »
biosimttera.ro
Descrierea produsului
Descriere ProdusMacaroane din grau ancestral (Triticum dicoccum) cultivat ecologic. Produs/Cultivat in Ungaria.
Tara de provenienta: Ungaria. Ingrediente:  gr au ancestral (Triticum dicoccum) din agricultura ecologica, apa. Graul  apartine genului Triticum, familia Gramineae si cuprinde un mare numar de forme salbatice (primitive) sau cultivate (evoluate, rezultate prin incrucisare intre diferite specii cultivate si spontane), clasificate azi mai des dupa numarul de cromozomi.
  • grupa diploida (2n = 14 cromozomi) cuprinde forma salbatica Triticum monococcum ssp. boeoticum si forma cultivata Triticum monococcum ssp. monococcum (alacul);
  • grupa tetraploida (2n = 28 cromozomi) se apreciaza ca a rezultat prin incrucisarea spontana a granelor diploide cu specia spontana Aegilops speltoides. Forma salbatica din aceasta grupa este Triticum turgidum ssp. dicoccoides, iar formele cultivate sunt numeroase;
  • grupa hexaploida (2n = 42 cromozomi) aprovenit prin incrucisarea spontana a granelor tetraploide cu specia salbatica Aegilops squarrosa. Forma salbatica nu este cunoscuta, in schimb, in aceasta grupa sunt cuprinse mai multe specii cultivate, unele deosebit de importante.
Triticum dicoccum  (Triticum turgidum ssp. dicoccum) este o specie tetraploida de grau cunoscuta si sub numele de grau emmer sau grau farro. Este varianta cultivata a graului tenchi, specia tetraploida salbatica de grau din care prin mutatii a rezultat ulterior si graul durrum (Triticum turgidum ssp. Turgidum conv. Durum). Graul tenchi (Triticum turgidum ssp. dicoccoides) se apreciaza ca a rezultat in urma incrucisarii spontane a speciilor diploide de grau cu specia spontana Aegilops speltoides. Este prima forma de grau cultivata si una dintre primele plante luate in cultura, incepand cu anul 7000 i. e. n. Astazi este cultivat sporadic in tari din Asia Mica, in India si Etiopia, bobul sau ramane „imbracat dupa treierat, fiind sticlos si bogat in proteine. Principala diferenta dintre specia salbatica de grau (graul tenchi) si varianta sa cultivata (graul emmer/farro/Triticum dicoccum), este ca boabele coapte de grau salbatic se „sparg imprastiind semintele pe sol, in timp ce la graul cultivat spicul ramane intact si semintele sunt mai usor de recoltat. Cereala principala a vremurilor vechi (Egipt, Mesopotamia), Triticum dicoccum a fost inlocuita treptat incepand din epoca bronzului de speciile hexaploide precum graul spelta, datorita pretentiilor sale fata de caldura. In zilele noastre se cultiva mai rar.

Galerie

Păreri
Intrebari&Raspunsuri

Prețurile și informațiile de pe paginile noastre sunt furnizate de magazinele partenere și au caracter informativ, unele erori pot apărea. Imaginile produselor au caracter informativ, uneori pot include niște accesorii care nu sunt mereu incluse în pachetul de baza. Informațiile aferente produsului (imagine, descriere, preț) se pot schimba fără notificare prealabilă. Compari.ro nu își asumă responsabilitate pentru eventualele greșeli.